fbpx
26. mai 2024

Forskjellen på det magiske tallet på vekten og naturlig vekt

Har du et magisk tall? Når du bare veier x kg så er livet herlig? Om du har et magisk tall, du vet det tallet du «må» veie for at livet skal være bra?
Da vil jeg gi deg 7 grunner til å bytte dette ut med å heller søke din naturlige vekt

Naturlig vekt

Din naturlige vekt har ikke et magisk tall. Det er den vekten du oppnår når du har en kropp som fungerer. Magen fungerer, du har energi og lyst til å være aktiv. Du kjenner at livet er ok.
Du er glad i kroppen din akkurat slik den er, og du bryr deg ikke så mye om antall kilo. Når du har funnet din rytme, både når det gjelder måltider, søvn og aktivitet, da trenger du ikke telle kalorier, for du stoler på –  og lytter til kroppen din.

[Gratis kurs] Slik finner du din naturlige vekt

Helsemessig er du da på en god plass, også om BMI kalkulatoren viser at du «må» gå ned 5 kg


7 grunner til å heller gå for din naturlige vekt

 

 1. Lettere å holde vekten

  Det er vanskelig å holde vekten om du har tvunget kroppen ned i vekt. Om du har spist (og gjerne trent) på en måte du bare vet ikke er forenlig med det livet du ønsker å leve. Når du søker din naturlige vekt, spiser du god, sunn mat – tilpasset din kropp. Du spiser deg mett til hvert måltid, samtidig som du velger mest av den maten som du kjenner gjør kroppen din godt. Hvor mye du veier endrer ikke de nye vanene dine, for verdien av å spise riktig og finne den aktiviteten som passer for deg gir deg sååå mye mer enn vektregulering. (Bedre magehverdag, mer energi, mindre muskelverk for å nevne noe).

 2. Lettere å gi slipp på illusjonen om at det magiske tallet er det som gjør deg lykkelig

  Det er en befrielse å slippe å hele tiden veie seg. Du trenger ikke lenger tallet på vekten til å fortelle deg hvordan du føler deg. Du blir venn med kroppen din, og kjenner at lykkefølelse handler ikke om et spesifikt tall.

 3. Sunnere for både kropp og sjel

  Det å hele tiden jakte på det magiske tallet er en selvvalgt stressor! Stress er drepen både for kropp og sjel. Når du slutter å stresse med vekten, er det store sjanser for at den begynner å regulere seg av seg selv.

 4. Du slutter å måle din verdi i antall kilo

  Din verdi har ingenting med din vekt å gjøre. Den viktigste personen som har nytte av stoppe å måle din verdi i kilo er du! Når du slutter å gjøre det, når du utstråler at du er fornøyd med kroppen din, vil det ikke bety så mye hva andre mener om deg.

 5. Du blir gladere og mer avslappet

  Jo mer fornøyd du er med deg selv, jo flere glade øyeblikk vil du oppleve. Glede er en følelse som får deg til å slappe mer av. Dette er gull for det påvirker i tillegg hormonene i kroppen din. Når kroppen slipper å «hele tiden» pumpe ut stresshormonet kortisol, vil du automatisk se at midjemålet ditt krymper.

 6. Bedre fordøyelse

  «Rest and digest» – du har tatt bort en stor stressor, og dermed lagt forholdene til rette for en bedre fordøyelse. Når du aksepterer kroppen din, og tillater deg selv å nyte maten du spiser, uten å være redd for å legge på deg, vil du automatisk fordøye bedre. En god fordøyelse er en viktig faktor for en sunn og naturlig vekt.

 7. Varig vektendring er lettere å oppnå, når det ikke er koblet til et magisk tall

  Når du spiser sunt med kun et mål i sikte – å nå det magiske tallet på vekten, er det lett å havne i «jojo slankefellen».
  Du pusher og presser kroppen ned i vekt. Kanskje når du målet ditt og opplever en umiddelbar glede for du klarte det. Men hva nå? Det magiske tallet lyser mot deg når du trakker deg oppå den tidligere forhatte metalldingsen som viser deg både vekt, fettprosent og mere til. Endelig var du i mål – for denne gang. Nå kan du begynne å spise igjen, for vekten er akkurat der du ønsker at den skal være.
  Å henge seg opp i det magiske tallet hiver deg inn i en berg og dalbane når det gjelder vekten din.

Om metoden du gikk ned i vekt på tok bort gleden med mat, gav deg for lite næring og ikke kunne justeres og tilpasses ditt sosiale liv – vil det aldri kunne blir en varig endring. For mat er mer enn bare næring.

Når fokuset er å finne din naturlige vekt, vil du finne ut hva som er bra for deg.

Du tar deg tid til å legge merke til om det er noe mat du spiser som gir deg oppblåst mage? Forstoppelse eller diare?
Er det noe mat du spiser som tapper deg for energi?
Merker du forskjell på muskulaturen din når du spiser sånn kontra sånn?

Litt etter litt vil du finne ut hva som fungerer for deg. Du begynner å velge annerledes fordi at riktig kosthold for din kropp, gir deg uendelig mye mer enn vektnedgang.
Når tarmen fungerer bedre og hormonene kommer mer i balanse, vil du oppleve følelsen av letthet.
Når du kjenner denne formen for letthet, er det et tegn på at kropp og psyke er mer i balanse.
Da vil vekten regulerer seg til det som er naturlig for deg og din kropp?

Få tilgang til strategiene som styrker fordøyelsen og øker forbrenningen. Klikk her for å delta på gratiskurs

Margrethe Skår

Jeg heter Margrethe Skår og jobber som Helseveileder på 20ende året. Jeg veileder deg til bedre helse, naturlig vekt og ett sunnere kroppsbilde ved hjelp av blant annet en ny og banebrytende tilnærming utviklet av the institute for the Psychology of Eating. Jeg har i tillegg spesialisert meg på matintoleranse, SIBO og flere andre dysbioser. Jeg oppdaterer hele tiden min kunnskap når det gjelder kropp, mat og helse. Kontakt info finner du her

Vis alle innlegg av Margrethe Skår →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>