fbpx
Litt om 
Margrethe Skår

Jeg var plaget med konstante smerter i muskulaturen, den ene dagen i nakken, og neste dag i ryggen. Magen fungerte ikke som den skulle, og jeg var tappet for energi. Frustrasjonen kokte.


Hvordan blir dagen min i morgen? Hva kommer folk til å tro? Muskelsmertene flyttet hele tiden på seg, så jeg var aldri helt sikker på hvor det ville slå ut neste dag.


Jeg var mange ganger innom min lege med disse kroniske plagene. Alle blodprøvene var normale, og han kunne ikke finne noe forklaring på hvorfor jeg ikke ble bedre. Etter noen år fikk jeg denne beskjeden:

”jeg kan ikke gjøre noe for deg, dette må du lære deg å leve med”.


Heldigvis ble ikke dette min skjebne, og det trenger heller ikke bli din.

Tidlig på 2000 tallet, startet jeg klinikken
Sentrum Refleksologi. 

Jeg har i alle år jobbet med fokus på smerter og betennelser i muskler og ledd. Senere utdannet jeg meg til lekk tarm terapeut. Mer informasjon om min utdannelse finner du her.
 
Jeg oppdaget tidlig synergieffekten av å kombinere refleksologi og lekk tarm behandling.


Jeg har alltid vært fascinert av hvordan kroppen fungerer. Det er helt fantastisk hvordan vi kan bruke mat, avspenning og trening til å balansere tarm og hormoner. Når dette er i balanse får du ikke bare mindre mageplager, men vekten reguleres, huden blir bedre, muskelspenninger reduseres og humøret blir mer stabilt.

VENDEPUNKT-REFLEKSOLOGI

Jeg var nær ved å gi opp, men så kom jeg i kontakt med en refleksolog. Dette ble starten på min vei til bedre helse. Jeg var 19 år da jeg bestemte meg for å utdanne meg til refleksolog. Kunne dette hjelpe meg, som hadde vært så dårlig at jeg var ute av stand til å jobbe, så kunne det hjelpe mange andre også.

JEG TRENGTE IKKE Å "LÆRE MEG Å LEVE MED DET"!

Tiden gikk, og jeg følte meg stadig bedre, men fortsatt var ikke alt på plass. Jeg levde et hektisk liv med studier, jobb og usunn kost. Stressmestring og lekk tarm var fortsatt fremmedord for meg. Helsen min ble igjen utfordret, og dette ledet meg til neste steg.

Lekk tarm og stressmestring.

Mat ble et viktig tema for meg. Jeg innså at om jeg skulle få bedre helse, så kunne jeg ikke bare leve på cola, pizza og lyst brød. Da jeg begynte å endre kosten min, ble jeg litt bedre.


Men den store endringen kom ikke før jeg oppdaget at jeg hadde lekk tarm, og diverse matintoleranser. Lekk tarm er en av hovedårsakene til betennelsestilstander i kroppen. Da jeg fjernet den maten som skapte betennelser i kroppen, og startet med å bygge opp igjen tarmen, begynte muskelsmertene for alvor å slippe taket. Energien kom tilbake, og søvnen ble bedre.


Stressnivået mitt var fortsatt alt for høyt, og etter å ha utdannet meg til lekk tarm terapeut, så lærte jeg at stress er en av hovedårsakene til lekk tarm.
For meg ble veien til mindre stress og mer balanse, en kombinasjon av lu jong (tibetansk yoga) og mindfulness meditasjon.

MIN SUKSESSFORMEL FOR BEDRE HELSE


  • Rens, eliminer intoleranser.
  • Bygg opp igjen tarmen.
  • Spis variert innenfor det du tolererer.
  • Individuell tilpasset behandling.
  • Stressmestring.

Blir du syk av maten du spiser?

© 2022 Margrethe Skår - Helseveileder

>