fbpx
13. juni 2024

De fire underliggende årsakene til SIBO

Visste du at det finnes bare fire underliggende årsaker til SIBO?
I disse fire årsakene finner vi en rekke risikofaktorer. Mange ganger blandes årsak og risikofaktorer sammen og det er lett å bli forvirret. Når du kjenner din underliggende årsak, vil det være lettere å forstå hvilke strategier du må jobbe med for å oppnå suksess med din SIBO behandling


Hvorfor bør du vite noe om underliggende årsak?


Det er viktig å vite noe om de underliggende årsakene til SIBO, for SIBO kommer ikke av seg selv. Det er et symptom på at en av dine naturlige forsvarsmekanismer har blitt svekket. 

Om du har overvekst av bakterier i tynntarmen og kun behandler overveksten uten å se på din underliggende årsak, er det store sjanser for at overveksten av bakterier kommer tilbake. 

Finn først din underliggende årsak og deretter grav enda litt dypere og finn risikofaktoren(e). Gjør tiltak her, samtidig som du får behandling for SIBO. 


De 4  underliggende årsakene til SIBO


Svekket motilitet

Motilitet er det samme som bevegelse. Du kan ha svekket bevegelse i både tynn og tykktarm. Avhengig av hvor svekkelsen ligger kan det gi diare, vekslende forstoppelse / diare eller forstoppelse.

Et eksempel på en risikofaktor for svekket motilitet er lavt stoffskifte. 

Svekket fordøyelse

Det er mange grunnet til at fordøyelsen din kan bli svekket. Et eksempel på en risikofaktor her er for lite magesyre.

Har du for lite magesyre? Dette kan du enkelt sjekke selv.
Klikk her for hjemmetest for magesyrenivå.

Svekket flyt gjennom tarmen

Er det noen fysiske hindringer som stopper flyten gjennom tarmen din? Dette kan for noen føre til overvekst av bakterier i tynntarmen.
Disse fysiske hindringene kan komme av arrvev etter operasjoner. F.eks. etter en blindtarmsoperasjon.

Medikamenter

Enkelte medikamenter kan også gi svekket tarmbevegelse. Kanskje har du vært i en situasjon der du har måttet ta sterke smertestillende tabletter? I takt med at smerten avtar, så avtar samtidig dine daglige tarmbevegelser. Du behandler en ting, men får kanskje et nytt problem.

Dagens oppfordring til deg som har eller mistenker at du har SIBO.
Finn ut hvilken underliggende årsak du må jobbe parallelt med samtidig som du behandler din SIBO.

Margrethe Skår

Jeg heter Margrethe Skår og jobber som Helseveileder på 20ende året. Jeg veileder deg til bedre helse, naturlig vekt og ett sunnere kroppsbilde ved hjelp av blant annet en ny og banebrytende tilnærming utviklet av the institute for the Psychology of Eating. Jeg har i tillegg spesialisert meg på matintoleranse, SIBO og flere andre dysbioser. Jeg oppdaterer hele tiden min kunnskap når det gjelder kropp, mat og helse. Kontakt info finner du her

Vis alle innlegg av Margrethe Skår →

2 tanker om “De fire underliggende årsakene til SIBO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>