fbpx
19. juli 2024

5 tips til deg som vil kutte pepsi max eller cola

Har du det sånn som jeg hadde det? Litt vel glad i pepsien eller coca colaen?

Egentlig så var jeg en cola-drikker, men så skulle jeg gjøre noen endringer i kostholdet mitt, og da begynte jeg med pepsi max. Der og da kjentes det som en fantastisk god ide, mindre sukker og ”alt”. Nå var jeg godt i gang med min nye livsstil. Det var bare ett problem. Jeg MÅTTE ha pepsi max gjennom hele dagen. Jeg kunne ikke bare drikke et glass sånn av og til, eller ”bare” til middagen. Jeg startet dagen min med pepsi max og avsluttet dagen på samme vis.

Fikk nærmest ”bye” visst min bedre halvdel åpnet siste flasken om kvelden, for han måtte jo skjønne at jeg måtte ha fersk brus når jeg våknet.

Ikke bestem deg for å prøve – bestem deg for å gjøre.

Jeg prøvde mange ganger å kutte det ut men det gikk ikke alltid helt etter planen. Jeg husker spesielt godt en gang jeg var på kurs i Stavanger. En av mine gode kollegaer gav meg da ganske klar melding ”kjøp deg en pepsi”, det var en finere måte å si ”nå er du sur, fiks det”. Som du sikkert skjønner så påvirket det humøret når jeg ikke fikk min “dose”.

Ganske ironisk egentlig, vi er på kurs for å lære mer om helse, og hvordan vi kan hjelpe andre til bedre helse. Diskusjonen går flittig i røykepausen om viktigheten av økologisk mat og faren med E-stoffer, i det vi tar et trekk til og drikker litt brus blir vi skjønt enig om det er viktig hva du spiser for å få god helse. At brus og røyk er en av de minst helsefremmende tingene vi kan fore kroppen med snakket vi ikke så mye om. (det gjaldt selvfølgelig ikke alle, men helt alene var jeg ikke).

Jeg skjønte jo egentlig at det ikke var bra å drikke så mye pepsi max, men det var først da min datter også ville ha brus “til frokost”, at jeg måtte sette på bremsen. Jeg ville jo ikke gi henne brus gjennom hele dagen, for det er jo ikke bra for kroppen. En periode helte jeg pepsi max oppi en kaffe kopp.

Jeg må ærlig innrømme at jeg tok en hvit løgn. ”det er ikke brus, det er mamma sin kaffe”. Jo mer kaffe jeg drakk, jo mindre brus ble det igjen i flasken.

Jeg fikk litt dårlig samvittighet, samt at hvor lenge kom hun til å kjøpe “løgnen” min? Da bestemte jeg meg for å slutte å prøve, og heller velge å gjøre. 

Å gjøre = action, du tar et bevisst valg. Å prøve er ikke bindende, det er litt mer “det går som det går” – da er det lettere å velge minste motstands vei.

Det begynner å bli noen år siden nå – og det er fortsatt en god følelse  å være fri fra ”pepsi tyranniet”.

Mine 5 beste tips – om du også har lyst å kutte pepsien. 

  1. Ikke gjør som meg. Jeg drakk ikke noen andre koffeinholdige drikker og kuttet pepsien tvert, det resulterte i en hodepine av en annen verden, det dundret og banket i 48 timer før det slapp taket. Men er det nødvendig? Nei, heldigvis ikke. Det er den brå slutten på inntak av koffein som skaper hodepine, så innta gjerne litt kaffe eller grønn te, da vil du mest sannsynlig slippe lettere unna.
  2. Drikk farris og kombutcha. Begge deler gir litt samme følelsen som brusen p.ga kullsyren, men det går stort sett noen dager / uker før du venner deg til det. Ikke gi opp, det blir lettere etterhvert.
  3. Bestem deg for å aldri drikke det igjen! Om du aldri smaker det igjen, så er muligheten for at du nok en gang blir hektet borte.
  4. Spis et sunt og variert kosthold innenfor det du tåler. Når kroppen har det den trenger av næringsstoffer, så vil alle ”cravings – må ha” reduseres.
  5. Stress ned. Gå deg en god tur, mediter eller ta deg en yoga time. Når kroppen er mer i balanse, så takler vi omstilling mye bedre. 8 tips til mindre stress finner du her.

Nå er det heldigvis ikke alle som er så ekstrem som jeg var – men er det på ”må ha-listen” din, så er min anbefaling å bytte den ut med noe som er bedre for kroppen din!

Kjenner du flere med ”pepsi sug” (som ikke har lyst å ha det lenger), del gjerne videre.

Margrethe Skår

Jeg heter Margrethe Skår og jobber som Helseveileder på 20ende året. Jeg veileder deg til bedre helse, naturlig vekt og ett sunnere kroppsbilde ved hjelp av blant annet en ny og banebrytende tilnærming utviklet av the institute for the Psychology of Eating. Jeg har i tillegg spesialisert meg på matintoleranse, SIBO og flere andre dysbioser. Jeg oppdaterer hele tiden min kunnskap når det gjelder kropp, mat og helse. Kontakt info finner du her

Vis alle innlegg av Margrethe Skår →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>