fbpx
26. mai 2024

5 tips til bedre hud, på naturlig vis

Kan virkelig tarmen ha noe med huden min å gjøre tenker du kanskje, jeg har jo ikke problemer med magen, den fungerer jo helt fint. Matintoleranse trenger ikke nødvendigvis gi mageplager.Om du har hudplager, kan det være at årsaken sitter i tarmen, selv om ikke symptomet gjør det!

Om du leser dette og tenker at, nei mitt hudproblem blir verre når jeg stresser, så det har ikke noe med tarmen og gjøre.Det som er greia er at stress er en av hovedårsakene til både lekktarm og matintoleranse. Når kroppen er i stressmodus, fungerer fordøyelsen dårligere, og dette kan gi utslag i huden din.

Mikrobiotisk hudpleie – skjønnhet kommer innen fra.

Uttrykket «skjønnhet kommer innen fra» er det bare en klisje, eller er det noe i det? Dette uttrykket kan jo tolkes på mange forskjellige måter. Jeg tenker at det er en klar sammenheng mellom hva som skjer på innsiden av kroppen, og hvordan dette kan påvirke huden.

Jeg ser på huden som ett speil på hva som foregår i tarmen.

En dårlig tarmfunksjon kan mange ganger skape symptomer som akne, eksem og uren hud.Mange av mine klienter både i klinikk og på mine kurs har opplevd denne sammenhengen i praksis.

Ett eksempel fra kurset Sunn flora – Sunn vekt:

Eksempel fra Sunn flora - Sunn vekt

En frisk hud er helt avhengig av at fordøyelsen jobber som den skal.

Fungerer tarmen din optimalt, vil den filtrere ut giftstoffer, bakterier, sopp og ufordøyde matpartikler. Om tarmen er i ubalanse, brytes ikke maten tilfredsstillende ned, og tarmens evne til å filtrere ut uønskede elementer blir nedsatt.Tarmen blir mer gjennomtrengelig / permeabel, et annet ord for dette er lekk tarm.Når utrensingsorganene våre: lever, nyre, lunger jobber tyngre pg.a. lekk tarm, vil kroppen finne andre veier, for avfallsstoffene MÅ ut – da kan de komme ut via huden.

Forskning har vist oss sammenhengen mellom hudens og tarmens tilstand, og at det er en tydelig kobling mellom hva du spiser / klarer å fordøye og huden din.

En god tarmhelse er hemmeligheten til en sunnere og bedre hud.Sunne hudceller er helt avhengig av riktige næringsstoffer og godt opptak fra tarmen.

5 tips til bedre hud på naturlig vis

  1. Eliminere eventuelle matintoleranser. Finn ut hvilke matvarer du ikke bryter tilfredsstillende ned. Erstatt disse i en kortere eller lengre periode, med matvarer du tolererer bedre.
  2. Periodisk faste.Gi fordøyelsen din nok hvile. Spis 3 hovedmåltider kl 12, 15 og kl 18, ved å spise på disse klokkeslettene får kroppen 18 timers hvile. Om dette blir vanskelig, lag deg ett større spisevindu, men hold deg til 3 måltider.
  3. Spis energitette måltider og tygg maten godt.Du trenger Ikke telle tyggene, lær deg heller å nyte maten. Når du nyter maten, vil du automatisk tygge flere ganger. Skap ro rundt måltidene dine, fordøyelsen din fungerer best når kroppen er avslappet.
  4. Unngå overspising.Spis til du er 80% mett. Det vil si, spis til du ikke føler deg sulten lenger. Ved å følge punkt 3, blir dette lettere gjennomføre.
  5. Kutt sukker og mat som fort omdannes til sukker i kroppen.

Synes du det blir for mye å gjennomføre alle disse punktene? Gå for nr 5.Kutt sukker og mat som fort omdannes til sukker i kroppen. Gjør dette i 21 dager, og se om det skjer noe endring i din hud.

Mistenker du at matintoleranse kan være medvirkende årsak til dine hudplager?

Ta vår gratis matintoleransequiz i dag!

Margrethe Skår

Jeg heter Margrethe Skår og jobber som Helseveileder på 20ende året. Jeg veileder deg til bedre helse, naturlig vekt og ett sunnere kroppsbilde ved hjelp av blant annet en ny og banebrytende tilnærming utviklet av the institute for the Psychology of Eating. Jeg har i tillegg spesialisert meg på matintoleranse, SIBO og flere andre dysbioser. Jeg oppdaterer hele tiden min kunnskap når det gjelder kropp, mat og helse. Kontakt info finner du her

Vis alle innlegg av Margrethe Skår →

En kommentar til “5 tips til bedre hud, på naturlig vis

  1. Etter jeg startet med mer oljer. Spesielt 1 ss MCT olje hver morgen er huden ikke så tørr og mye mykere og smidigere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>