fbpx
21. juli 2024

Blir vi lykkeligere av å være tynn?

Presset om å være tynn påvirker mennesker i alle aldre.
Men er det egentlig det magiske tallet på vekten som skaper lykke? Jeg tror ikke det, faktisk kan det ofte gå motsatt vei.
Jeg tror at dette er en stor medvirkende årsak til både jojo slanking og at mange får ett dårlig forhold til sin egen kropp, for den er ikke «perfekt nok».

Hva om du  gir litt blanke i «det perfekte» og heller går for en langsiktig strategi der helsen din blir i varetatt samtidig som du kan finne din naturlige vekt?

Naturlig vekt

Pga medias fokusering på idealkroppen, er det mange som tenker at akkurat sånn og slik bør vi se ut. Det blir ikke tatt høyde for hvordan du når dette magiske tallet, det blir heller ikke tatt hensyn til helsen din og  hva som er naturlig for deg.

Din naturlige vekt finner du når:

  • Du «switcher» fra å telle kalorier til å heller lytte til kroppen din.
  • Du trener ikke for å gå ned i vekt, du trener for du kjenner at det gjør  godt for både kropp og psyke.
  • Du finner ut hvor din ubalanse ligger – gjør noe med det, istedenfor å fokusere på tallet på vekten.
Det finnes ingen vitenskap bak hva noen skal veie til en hver tid. Din naturlige vekt kan endre seg med alderen. Om din naturlige vekt var 60 kg når du var 25år, så kan det godt hende at din naturlige vekt som 50 åring er noe høyere.

Ligger du for høyt på BMI - er fornøyd med livet og har god helse?

Da er mitt råd til deg – ikke gjør noe annerledes! Du har funnet noe som fungerer for deg, du har god helse og du er fornøyd akkurat slik du er. Ingenting er mer fantastisk enn det. Når alt kommer til alt, så er det jo denne følelsen de fleste ønsker å ha.

Dersom du ikke er fornøyd med vekten og/eller helsen din -

finnes det forskjellige strategier du kan teste og se hva som fungerer for deg. Om du starter hele din endringsprosess ved å akseptere kroppen din akkurat slik den er i dag, vil ofte livsstilsendringen oppleves som en frihet, ved at du tar aktive valg fordi det er bra for deg, istedenfor hva andre mener du skal veie for å være vellykket.

Om du ser deg litt rundt er jeg sikker på at du kjenner noen som har noenlunde samme vekt som deg og har ett fantastisk liv – jeg tror mye av hemmeligheten her ligger i at de aksepterer seg selv akkurat slik de er. Dette betyr ikke at du ikke kan gjøre en endring, men gjør det i aksept til din egen kropp.

Verdien i å akseptere kroppen akkurat slik den er

Om du ønsker varig vektendring, vil det være en god strategi å begynne med aksept. Du kan finne tusenvis av dietter som kan hjelpe deg ned i vekt, men hva skjer når dietten er over?

Du har nådd det magiske tallet, du føler deg bra, men hvorfor går du tilbake til samme vekten igjen om du følte deg så bra og målet var nådd?
Jeg tenker at dette forteller oss noe om at varig vektendring handler om langt mer enn hva vi spiser.

Om du slipper taket i å overfokusere på tallet på vekten og heller legger merke til hva som er bra for deg og din kropp, vil ofte vekten regulere seg.

Vil du ha tipsene og rådene som kan hjelpe deg til å finne din naturlige vekt?

Da vil jeg invitere deg med på vårt gratis kurs. klikk på knappen under her om du ønsker å komme i gang allerede i dag.

Hilsen
Margrethe

Margrethe Skår

Jeg heter Margrethe Skår og jobber som Helseveileder på 20ende året. Jeg veileder deg til bedre helse, naturlig vekt og ett sunnere kroppsbilde ved hjelp av blant annet en ny og banebrytende tilnærming utviklet av the institute for the Psychology of Eating. Jeg har i tillegg spesialisert meg på matintoleranse, SIBO og flere andre dysbioser. Jeg oppdaterer hele tiden min kunnskap når det gjelder kropp, mat og helse. Kontakt info finner du her

Vis alle innlegg av Margrethe Skår →

2 tanker om “Blir vi lykkeligere av å være tynn?

  1. Kan godt få noen råd og veiledning. Er overvektig etter røykeslutt blant annet. Forsøkt lavkarbo , men ønsker å finne noe som kan gi meg god mage og overskudd . Har helseproblem som ikke vil gå vekk, men kan holdes i sjakk med trening.

    1. Hei Gro, mange opplever som deg at vekten går opp etter røykeslutt. For råd og veiledning følg oss gjerne i Messenger for ukentlige tips og råd, eller ta kontakt med meg på tlf.: 92820599.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

>