Mikrobiomtest
individuelt tilpasset ernæring

En mikrobiomtest er en utvidet avføringsprøve.

En slik avføringsprøve forteller deg:

  • Hvilke type bakterier du har i tarmen og om du har for mye eller for lite av disse bakteriene.
  • Hvordan bakteriene i tarmen kan påvirke helsen din.
  • Hvordan det du spiser påvirker mikrobiomet.


Hvorfor er det så viktig å ta vare på de gode bakteriene i tarmen?

Det er svært viktig å ta vare på de gode bakteriene i tarmen da de hjelper deg med en rekke forskjellige oppgaver. I tillegg til å hjelpe deg til en god fordøyelse vil også noen av bakteriene lage vitaminer til deg.

P.ga. kommunikasjonen mellom tarm og hjerne vil det også kunne påvirke humør og konsentrasjon.

Vi ser også en klar sammenheng mellom bakteriesammensetningen i tarmen og vekt.

Noen bakterier er ekstra gode på å hente ut mer kalorier fra maten du spiser. Dette er en av grunnene til at tarmfloraen din er viktig om du ønsker å regulere vekten din på en sunn og god måte.

 

 

Hva er forskjellen på metagenomisk analyse og tradisjonell dyrkning av bakterier?

Denne avføringsprøven blir utført ved en metagenomisk analyse. Det gjør det mulig å undersøke mikrobielle kolonier ved å sekvensere spesifikke områder i det bakterielle genomet. Denne analysen vil derfor gi en større forståelse av hvordan bakteriene i mage/tarm påvirker helsen din.


 

Hvem er det som analyser denne testen?

Det er et firma som heter SmartDNA. Det er et Australsk firma og det er her ( I Australia) prøven din blir analysert.

Etter at du har tatt prøven (du får utlevert testkit i klinikk, eller jeg sender det til deg om du er «onlinekunde» hos oss)

sender du testen direkte til det Norske firmaet Helsetest AS. Når svaret ditt foreligger (det tar ca 2 måneder), går jeg gjennom testen din og setter opp en protokoll til deg, før din neste time.


 

Hvem kan ha nytte av å ta denne testen?

Alle kan i utgangspunktet ta testen, men min anbefaling er at vi alltid prøver med tarmstyrkende kosthold i fase 1. Dersom dette ikke hjelper og undersøkelser tyder på at problemet er i tykktarmen (og ikke i tynntarmen), da kan det være aktuelt å ta denne testen for å få et bilde på din unike tarmflora.

Jeg anbefaler også denne testen om du har tatt en SIBO test, og vi ser ved re-test at SIBO er fjernet, men du likevel har symptomer.


 

Kan denne testen erstatte undersøkelse hos lege?

Nei, det vi jobber med her er ubalanse i tarmfloraen din. Samme symptom kan ha ulik årsak. Noen ganger kan det være sykdom som ligger bak symptomene dine. Jeg anbefaler derfor alltid å oppsøke lege først. Dersom du har vært til utredning og legen kan forsikre deg om at det ikke er sykdom som skaper dine symptom, da først kan du begynne å se på kosthold og andre viktige faktorer som kan gi deg en bedre tarmhelse.


ibs gut detector  
gratis ibs screening inkludert 

Når du tar mikrobiom testen få du gratis screening av IBS inkludert. 


  • Har du IBS ?
  • Hvilken type IBS har du ?
  • Hvilke bakterier er årsaken eller medvirkende årsak til din IBS ?
>